Sunday, 27 December 2015

The Not-So-New Interpretive Centre

In the backyard of the ordinary, suburban house, behind which Villa Twaklinilawt sits, there are two small, corrugated "tin" sheds.


One of those sheds is currently used as an interpretive centre.

To interpret your experiences of Villa Twaklinilkawt, with accuracy, will obviously require you to complete the necessary training.  This can be achieve in the matching tin shed, symmetrically parallel to the interpretive centre.  This second shed is currently known as the old learning pavilion.

The suburban backyard, through which Villa Twaklinilkawt itself can be reached, is meant to be perceived and interpreted in a similar way to a zen garden.  That experience would be easy for anyone to achieve except for the slightly rusting, corrugated iron fences on either side of the backyard; the frequently used, old Hills hoist, situated on a concrete slab in the middle; the assorted wheelie bins; the compost bins; the two tin sheds; the three rainwater tanks; the raised garden beds; the rarely used brick barbecue; the dilapidated wooden picnic table and the plastic, stacked up chairs.

Visitors usually wish to gain access to beautiful views.

Well-prepared visitors attempt to understand this location in an enlightened way.

They want to find their way here easily.

They desire to experience mutual support.

They hope to enjoy a tour.

They long to be well informed.

They know how to show their appreciation.